Csupa-csokis kekszes süti recept
Hozzávalók:
- 1 kis csomag négyzet alakú keksz
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 5 ek cukor
- 12,5 dkg margarin
Csokimáz:
- 5 ek porcukor
- 8 dkg vaj
- 3 ek kakaópor
- 1-2 evőkanál forró víz (szükség szerint)
Elkészítése:
Elkészítettem a kakaós csokimázat: vajat összeolvasztottam a cukorral és a kakaóporral (ha túl sűrű, lehet hígítani egy-két evőkanál forró vízzel).
A pudingporból és a tejből szokásos módon sűrű pudingot készítettem, kihűtöttem és a cukorral kihabosított margarinhoz kevertem.
A kekszeket ezzel a krémmel alaposan megkentem, “összeragasztottam”, aztán a kakaós csokimázzal leöntöttem.
Néhány kocka olvasztott fehér csokit rácsepegtettem és kés hegyével összekevertem a két fajta csokit. Hűtőben hagytam a kekszet átpuhulni.
Reggel elkészítettem, délután már szeletelhető volt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









