Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládépuding eperzselével recept

Csokoládépuding eperzselével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 tábla csokoládé (legalább 60 %-os)
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 ek liszt
    • 5 dl tej
    • 1/2 rumaroma (el is hagyható)
    • 2 cs vaníliás cukor

    Eperzseléhez:

    • 20 dkg eper
    • 1 cs vaníliás cukor
    • cukor (ízlés szerint)
    • őrölt fahéj
    • 2-3 db szegfűszeg
    • reszelt narancshéj
    • 1/2 ek étkezési keményítő
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    A lisztet, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot szárazon keverjük össze. Ezután adjunk hozzá egy kevés tejet és a rumaromát, majd keverjük csomómentesre. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a lisztes-cukros keveréket. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A csokoládét vágjuk fel apróra, majd a kellően besűrűsödött masszához adjuk hozzá. Keverjük alaposan össze, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon és jó krémes legyen a puding. Végül még melegen kanalazzuk bele a poharakba vagy tálkákba, majd hűtsük ki.

    Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Főzzük alacsony hőmérsékleten pár percig, de vigyázzunk az eper nehogy szétfőjön. Az étkezési keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd óvatosan kevergetve, csorgassuk az eperhez és sűrítsük be.

    Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a poharakban lévő puding tetejére. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá