Csokitorta sütés nélkül recept
Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához:
A tésztához
- 8 dkg darált háztartási keksz
- 4 dkg darált dió
- 1 dkg kakaó
- 2 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 teáskanál rum
- 2-3 evőkanál tej
A csokikrémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 3,5 dl tejszín
- 3 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítése:
A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe.
A csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a cukorral, a vajjal és a vaníliakivonattal felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.
A maradék 2 dl tejszínt habverővel keményre verjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.
Szintén habverővel alaposan összekeverjük és a tésztára simítjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és eltávolítjuk a tortagyűrűt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


