Csokitorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 18 cm-es kapcsos tortaformához:

A tésztához

  • 8 dkg darált háztartási keksz
  • 4 dkg darált dió
  • 1 dkg kakaó
  • 2 dkg olvasztott vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 teáskanál rum
  • 2-3 evőkanál tej

A csokikrémhez

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3,5 dl tejszín
  • 3 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat

Elkészítése:

A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, az alja most nem kell. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és kézzel belenyomkodjuk a gyűrű által határolt belső részbe.

A csokoládét 1,5 dl tejszínnel, a cukorral, a vajjal és a vaníliakivonattal felmelegítjük, majd langyosra hűtjük.

A maradék 2 dl tejszínt habverővel keményre verjük, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét.

Szintén habverővel alaposan összekeverjük és a tésztára simítjuk.

1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a krém, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk és eltávolítjuk a tortagyűrűt.