Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokiszalámi recept

Csokiszalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált keksz
    • 25 dkg háztartási keksz
    • 10 dkg étcsoki
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek rumaroma
    • 2 ek cukrozatlan kakakópor
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet apró darabokra tördeljük, félretesszük.

    Egy lábasban kis lángon a margarint, a cukrot és a csokoládét olvasszuk össze, majd a felvert tojásokat is öntsük hozzá. Tovább melegítjük, míg a cukor el nem olvad. Vigyázat a tojások ne főjenek meg, nem csokirántotta lesz! Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrozatlan kakaóport, rumaromát és a tejet is.

    Ehhez a masszához keverjük a darált kekszet, majd a darabolt keksszel dúsítjuk. Ezek lesznek a szalámi pöttyök :)

    Alaposan átkavarjuk. Folpack fóliára kanalazzuk a masszánk egyik felét. A fólia segítségével (szalámi) rúd alakot hengergetünk és hűtőszekrénybe téve dermedni hagyjuk. A csokimassza másik felével is ugyan így járunk el.

    Másnap finom igazán, de ki tudja azt kivárni? Mi nem :)

    Kiadós és mókás finomság sütés nélkül.

    Tipp:


    A csokirudat kívülről porcukorba hempergettem, jelképes kérget képezve. Másnap sokkal szebben szelhető és az ízek is akkor jönnek elő igazán!
    Masszánkba rejthetünk még különféle finomságokat, mint diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá