Csokiszalámi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg étcsoki
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 2 ek rumaroma
  • 2 ek cukrozatlan kakakópor
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A háztartási kekszet apró darabokra tördeljük, félretesszük.

Egy lábasban kis lángon a margarint, a cukrot és a csokoládét olvasszuk össze, majd a felvert tojásokat is öntsük hozzá. Tovább melegítjük, míg a cukor el nem olvad. Vigyázat a tojások ne főjenek meg, nem csokirántotta lesz! Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és belekeverjük a cukrozatlan kakaóport, rumaromát és a tejet is.

Ehhez a masszához keverjük a darált kekszet, majd a darabolt keksszel dúsítjuk. Ezek lesznek a szalámi pöttyök :)

Alaposan átkavarjuk. Folpack fóliára kanalazzuk a masszánk egyik felét. A fólia segítségével (szalámi) rúd alakot hengergetünk és hűtőszekrénybe téve dermedni hagyjuk. A csokimassza másik felével is ugyan így járunk el.

Másnap finom igazán, de ki tudja azt kivárni? Mi nem :)

Kiadós és mókás finomság sütés nélkül.

Tipp:


A csokirudat kívülről porcukorba hempergettem, jelképes kérget képezve. Másnap sokkal szebben szelhető és az ízek is akkor jönnek elő igazán!
Masszánkba rejthetünk még különféle finomságokat, mint diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöt.