Csokis keksztorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krém:
- 1,2 liter tej
- 10 evőkanál cukor
- 3 csomag csokoládéízű pudingpor
- 20 dkg tejcsokoládé
- 15 dkg vaj
Továbbá:
- 40 dkg csokoládé darabos vajas keksz
- 40 dkg vajas keksz
Díszítéshez:
- csokoládé reszelék
- liofilizált málna
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Krém:
A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Folpackkal lefedjük a tetejét és kihűtjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.
Összeállítás:
Egy nagyjából 19*28 cm-es formát (célszerű süteménykeretet használni, vagy olyan formát, amelynek oldala lecsatolható) előkészítünk. Ebben a formában nekünk három sor fért el. Elkezdjük az összeállítást: egy vajas kekszet megkenünk a krémmel, majd ráteszünk egy csokisat. Krémmel ismét megkenjük, majd újabb sárga kekszet teszünk rá. Amikor már nagyon ingatag az egész (3–4 keksz után), beleállítjuk a formába. Elkészítünk egy újabb adagot és a formában lévő kekszekhez tapasztjuk.
Addig folytatjuk, amíg a keksz el nem fogy,és a forma meg nem telik. A krém nagyjából felét használtuk el, a maradék krém felét a desszert tetejére simítjuk. Néhány órára hűvös helyre tesszük.
Díszítés:
A megpuhult keksztortáról levesszük a keretet és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát. Ízlés szerint az oldalát panírozhatjuk kókusszal és a tetejére szórhatunk csokoládé reszeléket és liofilizált málnát.
A tortát nagyjából egyforma kokcákra szeljük és a kockákat átlósan elvágjuk. Így jól fog látszani a keksz mintázata benne.
Tipp:
Készíthetjük egyszerű vajas keksszel is, úgy is szépen fog látszódni a minta. Csoki helyett készíthetjük vaníliás vagy más ízű pudinggal is. Ilyenkor a csoki helyett – ahogy ebben a receptben is szerepel – mascarponét használjunk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









