Hozzávalók:
Krém:
Továbbá:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Folpackkal lefedjük a tetejét és kihűtjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.
Egy nagyjából 19*28 cm-es formát (célszerű süteménykeretet használni, vagy olyan formát, amelynek oldala lecsatolható) előkészítünk. Ebben a formában nekünk három sor fért el. Elkezdjük az összeállítást: egy vajas kekszet megkenünk a krémmel, majd ráteszünk egy csokisat. Krémmel ismét megkenjük, majd újabb sárga kekszet teszünk rá. Amikor már nagyon ingatag az egész (3–4 keksz után), beleállítjuk a formába. Elkészítünk egy újabb adagot és a formában lévő kekszekhez tapasztjuk.
Addig folytatjuk, amíg a keksz el nem fogy,és a forma meg nem telik. A krém nagyjából felét használtuk el, a maradék krém felét a desszert tetejére simítjuk. Néhány órára hűvös helyre tesszük.
A megpuhult keksztortáról levesszük a keretet és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát. Ízlés szerint az oldalát panírozhatjuk kókusszal és a tetejére szórhatunk csokoládé reszeléket és liofilizált málnát.
A tortát nagyjából egyforma kokcákra szeljük és a kockákat átlósan elvágjuk. Így jól fog látszani a keksz mintázata benne.
Készíthetjük egyszerű vajas keksszel is, úgy is szépen fog látszódni a minta. Csoki helyett készíthetjük vaníliás vagy más ízű pudinggal is. Ilyenkor a csoki helyett – ahogy ebben a receptben is szerepel – mascarponét használjunk.