Csokis keksztorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Csokis keksztorta

Hozzávalók:
Krém:

  • 1,2 liter tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 3 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg vaj

Továbbá:

  • 40 dkg csokoládé darabos vajas keksz
  • 40 dkg vajas keksz

Díszítéshez:

  • csokoládé reszelék
  • liofilizált málna
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Krém:

A pudingporokat és a cukrot csomómentesre keverjük a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Folpackkal lefedjük a tetejét és kihűtjük.

A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.

Összeállítás:

Egy nagyjából 19*28 cm-es formát (célszerű süteménykeretet használni, vagy olyan formát, amelynek oldala lecsatolható) előkészítünk. Ebben a formában nekünk három sor fért el. Elkezdjük az összeállítást: egy vajas kekszet megkenünk a krémmel, majd ráteszünk egy csokisat. Krémmel ismét megkenjük, majd újabb sárga kekszet teszünk rá. Amikor már nagyon ingatag az egész (3–4 keksz után), beleállítjuk a formába. Elkészítünk egy újabb adagot és a formában lévő kekszekhez tapasztjuk.

Addig folytatjuk, amíg a keksz el nem fogy,és a forma meg nem telik. A krém nagyjából felét használtuk el, a maradék krém felét a desszert tetejére simítjuk. Néhány órára hűvös helyre tesszük.

Díszítés:

A megpuhult keksztortáról levesszük a keretet és a maradék krémmel körbekenjük az oldalát. Ízlés szerint az oldalát panírozhatjuk kókusszal és a tetejére szórhatunk csokoládé reszeléket és liofilizált málnát.

A tortát nagyjából egyforma kokcákra szeljük és a kockákat átlósan elvágjuk. Így jól fog látszani a keksz mintázata benne.

Tipp:

Készíthetjük egyszerű vajas keksszel is, úgy is szépen fog látszódni a minta. Csoki helyett készíthetjük vaníliás vagy más ízű pudinggal is. Ilyenkor a csoki helyett – ahogy ebben a receptben is szerepel – mascarponét használjunk.