Csokis, kekszes, diós ostya szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 200 ml víz
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 200 g nagyobb darabokra tört háztartási keksz
- 200 g őrölt dió
- 2 nagy ostyalap
Elkészítése:
A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész.
A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd alaposan összekeverjük az egészet. Hűvös helyre tesszük addig, amíg már nem folyik a keverék.
Az egyik ostyát egy tálcára tesszük, rákejük a kekszes masszát egyeletesen, majd óvatosan rányomkodjuk a másik lapot. Az egészre teszünk egy tálcát, majd erre egy nehezéket (lehet ez vágódeszka, egy nehéz könyv vagy 1-2 kg cukor vagy liszt). Másnapig hűvös helyre tesszük.
Másnap egy nagyon éles késsel vagy egy tiszta, csak konyhában használt tapétavágóval felvágjuk egyforma szeletekre.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.