Csokis, kekszes, diós ostya szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 200 ml víz
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 200 g nagyobb darabokra tört háztartási keksz
- 200 g őrölt dió
- 2 nagy ostyalap
Elkészítése:
A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész.
A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd alaposan összekeverjük az egészet. Hűvös helyre tesszük addig, amíg már nem folyik a keverék.
Az egyik ostyát egy tálcára tesszük, rákejük a kekszes masszát egyeletesen, majd óvatosan rányomkodjuk a másik lapot. Az egészre teszünk egy tálcát, majd erre egy nehezéket (lehet ez vágódeszka, egy nehéz könyv vagy 1-2 kg cukor vagy liszt). Másnapig hűvös helyre tesszük.
Másnap egy nagyon éles késsel vagy egy tiszta, csak konyhában használt tapétavágóval felvágjuk egyforma szeletekre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









