Csokis, kekszes, diós ostya szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 200 ml víz
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 200 g nagyobb darabokra tört háztartási keksz
- 200 g őrölt dió
- 2 nagy ostyalap
Elkészítése:
A vízből és a cukroból szirupot főzünk. Hozzáadjuk a csokoládét, vajat és addig melegítjük, amíg homogén nem lesz az egész.
A tűzről levéve hozzáadjuk a kekszet és a diót, majd alaposan összekeverjük az egészet. Hűvös helyre tesszük addig, amíg már nem folyik a keverék.
Az egyik ostyát egy tálcára tesszük, rákejük a kekszes masszát egyeletesen, majd óvatosan rányomkodjuk a másik lapot. Az egészre teszünk egy tálcát, majd erre egy nehezéket (lehet ez vágódeszka, egy nehéz könyv vagy 1-2 kg cukor vagy liszt). Másnapig hűvös helyre tesszük.
Másnap egy nagyon éles késsel vagy egy tiszta, csak konyhában használt tapétavágóval felvágjuk egyforma szeletekre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »