Citromos túrótorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 cs Győri Édes Zabfalatok, de lehet másmilyen keksz is, ami könnyen puhul
- 10 dkg margarin
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 15-20 dkg porcukor (attól függ, mekkora a citrom)
- 2 dl habtejszín
- 50 dkg túró
- 4 nagy levél zselatin (vagy 18 g zselépor)
Elkészítése:
A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk az összetört kekszet, összekeverjük, majd elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját. A zselatint kicsavarjuk, – vagy a zseléport – kis lángon fölolvasztjuk a citrom levében. A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert habtejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kekszes tésztán. A kész tortát további két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.