Citromos, túrós joghurttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 400 g joghurt
- 1 citrom reszelt héja és leve + a díszítéshez
- 1 cs zselatin
- csipet só
- sztevia édesítő vagy cukor
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót kevés joghurttal jól összetörjük (én összemixeltem), majd hozzákeverjük a citrom levét és reszelt haját.
A maradék joghurtot egy edénybe öntjük, hozzákeverjük a zselatint, az édesítőt,(én 1/2 evőkanállal tettem a steviából, ez kb 10 dkg kristálycukornak felel meg) pici sót és a vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot.
Annyira melegítjük állandó kavargatás mellett, hogy ne forrjon, de legyen jó meleg és felolvadjon benne a zselatin.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a túrót, ha szükséges édesíthetünk még rajta.
Öntsük egy tetszés szerinti formába és jól hűtsük ki. Díszítsük citromgerezdekkel vagy csokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









