Citromos, túrós joghurttorta recept
Hozzávalók:
- fél kg túró
- 400 g joghurt
- 1 citrom reszelt héja és leve + a díszítéshez
- 1 cs zselatin
- csipet só
- sztevia édesítő vagy cukor
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót kevés joghurttal jól összetörjük (én összemixeltem), majd hozzákeverjük a citrom levét és reszelt haját.
A maradék joghurtot egy edénybe öntjük, hozzákeverjük a zselatint, az édesítőt,(én 1/2 evőkanállal tettem a steviából, ez kb 10 dkg kristálycukornak felel meg) pici sót és a vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot.
Annyira melegítjük állandó kavargatás mellett, hogy ne forrjon, de legyen jó meleg és felolvadjon benne a zselatin.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a túrót, ha szükséges édesíthetünk még rajta.
Öntsük egy tetszés szerinti formába és jól hűtsük ki. Díszítsük citromgerezdekkel vagy csokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »