Citromos, túrós joghurttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg túró
- 400 g joghurt
- 1 citrom reszelt héja és leve + a díszítéshez
- 1 cs zselatin
- csipet só
- sztevia édesítő vagy cukor
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót kevés joghurttal jól összetörjük (én összemixeltem), majd hozzákeverjük a citrom levét és reszelt haját.
A maradék joghurtot egy edénybe öntjük, hozzákeverjük a zselatint, az édesítőt,(én 1/2 evőkanállal tettem a steviából, ez kb 10 dkg kristálycukornak felel meg) pici sót és a vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot.
Annyira melegítjük állandó kavargatás mellett, hogy ne forrjon, de legyen jó meleg és felolvadjon benne a zselatin.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a túrót, ha szükséges édesíthetünk még rajta.
Öntsük egy tetszés szerinti formába és jól hűtsük ki. Díszítsük citromgerezdekkel vagy csokoládéval.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »