Citromos túrókocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 25*35 cm-es tepsibe vagy süteménykerethez:
Alaphoz:
- 30 dkg omlós keksz (nálam kakaós, de jó a sima is)
- 15 dkg vaj vagy margarin (vajjal finomabb!)
Citromos-túrós krémhez:
- 35 dkg citromos joghurt (natúr is jó hozzá, de citromosból finomabb lesz)
- 15 dkg cukor
- 20 g őrölt zselatin
- 50 dkg tejföl (minumum 20 vagy 25 %-os)
- 25 dkg tehéntúró
- 2 citrom reszelt héja
- 1 citrom facsart leve
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A kekszet tegyük késes aprítóba és járassuk addig, amíg morzsás nem lesz. Nem baj, ha maradnak benne negyobb darabok. Ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy zacskóba a kekszet és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük össze.
A vajat vagy margarint olvasszuk meg, de ne legyen forró! Öntsük a kekszre, majd alaposan dolgozzuk össze.
A morzsás masszát egyenletesen terítsük a tepsi vagy keret aljába és a kezünkkel alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük félre.
A krémhez a tejfölt és a túrót alaposan keverjük össze, majd reszeljük hozzá a citrom héját, adjuk hozzá a citromlevet és keverjük el, majd tegyük be a hűtőbe.
A joghurtot keverjük el a zselatinnal és a cukorral, majd alacsaony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a zselatin is felolvad. Forralni nem szabad, különben a zselatin nem fog megdermedni! Hűtsük a keveréket langyosra.
Közben a habtejszínt verjük fel keményre.
Ha a joghurtos keverék langyosra hűlt, adjuk hozzá a tejfölös-túrós masszát, jól keverjük el, majd forgassuk bele a teszínhabot is.
A kész krémet simítsuk egyenletesen a kekszes alapra, majd az egészet tegyük legalább 4-5 órára hűtőbe, de az sem baj, ha egész éjszaka bent van.
Másnap ízlés szerint díszíthetjük citromszeletekkel, majd felvágjuk a sütit és kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »