Hozzávalók:
Egy 25*35 cm-es tepsibe vagy süteménykerethez:
Alaphoz:
Citromos-túrós krémhez:
Elkészítése:
A kekszet tegyük késes aprítóba és járassuk addig, amíg morzsás nem lesz. Nem baj, ha maradnak benne negyobb darabok. Ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy zacskóba a kekszet és húsklopfolóval vagy nyújtófával törjük össze.
A vajat vagy margarint olvasszuk meg, de ne legyen forró! Öntsük a kekszre, majd alaposan dolgozzuk össze.
A morzsás masszát egyenletesen terítsük a tepsi vagy keret aljába és a kezünkkel alaposan nyomkodjuk le, majd tegyük félre.
A krémhez a tejfölt és a túrót alaposan keverjük össze, majd reszeljük hozzá a citrom héját, adjuk hozzá a citromlevet és keverjük el, majd tegyük be a hűtőbe.
A joghurtot keverjük el a zselatinnal és a cukorral, majd alacsaony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a zselatin is felolvad. Forralni nem szabad, különben a zselatin nem fog megdermedni! Hűtsük a keveréket langyosra.
Közben a habtejszínt verjük fel keményre.
Ha a joghurtos keverék langyosra hűlt, adjuk hozzá a tejfölös-túrós masszát, jól keverjük el, majd forgassuk bele a teszínhabot is.
A kész krémet simítsuk egyenletesen a kekszes alapra, majd az egészet tegyük legalább 4-5 órára hűtőbe, de az sem baj, ha egész éjszaka bent van.
Másnap ízlés szerint díszíthetjük citromszeletekkel, majd felvágjuk a sütit és kínáljuk.