Céklapuding recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cékla
- 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor
- 5 dl rizstej
- 4+1 ek cukor
- 1 tk citromlé
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi fehér bors
- díszítésnek citromfűlevél
Elkészítése:
A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.
Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.
Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.
Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.
Tipp:
Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.
A céklapuding kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »