Céklapuding recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cékla
- 1 zacskó málna-, vagy eper ízű pudingpor
- 5 dl rizstej
- 4+1 ek cukor
- 1 tk citromlé
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- késhegynyi fehér bors
- díszítésnek citromfűlevél
Elkészítése:
A céklát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, lábasba téve kevés vízzel, 1 evőkanál cukorral, csipet fehér borssal, lefedve forrástól számítva 10 percig főzzük.
Leszűrjük, hűtjük, botmixerrel pépesítjük. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A pudingport 4 evőkanál cukorral és a tojás sárgájával elkeverjük, majd fokozatosan hozzáöntve a rizstejet, simára dolgozzuk. Lassú tűzön sűrűsödésig főzzük.
Hagyjuk langyosra hűlni, néha keverjük meg. Végül a pudingba belekeverjük a céklapürét, a citromlét, lazán a tojáshabot, és üvegtálkákba kanalazzuk.
Teljesen kihűlve hűtőbe tesszük, tálaláskor citromfűlevéllel díszítjük.
Tipp:
Tartalmasabb, ha babapiskótával körbeszurkálva tálaljuk.
A céklapuding kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »