Bounty pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 6 dl kókusztej (konzerv)
- 2,5 evőkanál keményítő
- 2-3 evőkanál cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl tejszín (30 %-os)
- ízlés szerint csokis réteghez
- 15 dkg 80 %-os étcsoki
Elkészítése:
A keményítőt, porcukrot, kókuszreszeléket és a kókusztejet tegyük egy lábosba, majd főzzük sűrűre. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára a krémben.
2 dl tejszínt verjünk fel keményre és keverjük bele a kókuszos krémbe. A poharak aljára rakjunk egy réteg kókuszkrémet, majd rakjuk hűtőbe 20-30 percre.
A maradék tejszínt és az étcsokit rakjuk egy hőálló tálba, majd gőz felett olvasszuk meg. Vegyük ki a hűtőből a kókuszkrémet, majd egy kanál segítségével rakjuk rá a csokoládé krémet.
Ismét rakjuk vissza a hűtőbe a pohárkrémet kb 10-15 percre, amíg megdermed a csoki a tetején.
A megdermedt csoki tetejére rakjunk ismét kókuszkrémet, majd rakjuk vissza a hűtőbe 20-30 percre, majd megint rakjunk a krém tetejére a csokiöntetből.
Hűtsük be 1-2 órára az elkészült pohárkrémet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »