Bounty pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 6 dl kókusztej (konzerv)
- 2,5 evőkanál keményítő
- 2-3 evőkanál cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl tejszín (30 %-os)
- ízlés szerint csokis réteghez
- 15 dkg 80 %-os étcsoki
Elkészítése:
A keményítőt, porcukrot, kókuszreszeléket és a kókusztejet tegyük egy lábosba, majd főzzük sűrűre. Ezután adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára a krémben.
2 dl tejszínt verjünk fel keményre és keverjük bele a kókuszos krémbe. A poharak aljára rakjunk egy réteg kókuszkrémet, majd rakjuk hűtőbe 20-30 percre.
A maradék tejszínt és az étcsokit rakjuk egy hőálló tálba, majd gőz felett olvasszuk meg. Vegyük ki a hűtőből a kókuszkrémet, majd egy kanál segítségével rakjuk rá a csokoládé krémet.
Ismét rakjuk vissza a hűtőbe a pohárkrémet kb 10-15 percre, amíg megdermed a csoki a tetején.
A megdermedt csoki tetejére rakjunk ismét kókuszkrémet, majd rakjuk vissza a hűtőbe 20-30 percre, majd megint rakjunk a krém tetejére a csokiöntetből.
Hűtsük be 1-2 órára az elkészült pohárkrémet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »