Boszorkány máglya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs (15-20 db) babapiskóta
- 3 dl tej
- ízlés szerint vaníliás cukor és porcukor
- 25 dkg gesztenye massza
- 3 dl cukrozott tejszínhab
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye masszát ráreszeljük.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntet sűrűségű legyen.
Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínt rákenjük.
A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul.
Tipp:
A látvány is önmagáért beszél, és isteni finom desszert!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

