Boszorkány máglya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 cs (15-20 db) babapiskóta
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint vaníliás cukor és porcukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 3 dl cukrozott tejszínhab
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye masszát ráreszeljük.

A csokit gőz felett megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntet sűrűségű legyen.

Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínt rákenjük.

A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul.

Tipp:

A látvány is önmagáért beszél, és isteni finom desszert!