Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banánkrémes keksztorta recept

Banánkrémes keksztorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Alap:

    • 500 g téglalap alakú keksz
    • 2 dl tej

    Krém:

    • 0,5 l tej
    • 20 g búzadara
    • 20 g cukor
    • 150 g darált keksz
    • 20 g darált dió
    • 40 g méz
    • 4 banán
    • 50 g margarin

    A tetejére:

    • 4 dl habtejszín, vagy
    • 2 tasak tejszínhab por + 4 dl tej

    Elkészítése:

    Fél liter tejet felforralunk, és belefőzzük a búzadara és a cukor keverékét, amíg egy hígabb tejbegríz állagot nem kapunk. Ha kész, hagyjuk picit hűlni, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a diót, a mézet, és egy villával alaposan összetört banánt. Ezután hozzáadunk még 50 g margarint, és az egészet habosra keverjük.

    A kekszeket megmártjuk a tejben, és egymás mellé rakosgatjuk a tálcán (vagy egy közepes méretű tepsiben). Minden réteg kekszre egy réteg krémet kenünk, illetve kirakjuk a krém tetejét felkarikázott banánnal. A végén 4 réteg kekszünk, és 3 réteg krémünk legyen.

    A tetejére felverjük a tejszínhabot, és megkenjük vele a tortát. Egy éjszakát (de minimum 4 órát) érdemes hűtőben hagyni szeletelés előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá