Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás sajttorta recept

Aszalt szilvás sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 160 g háztartási keksz
    • 80 g vaj
    • 400 g natúr krémsajt
    • 280 ml tejszín
    • 2 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 200 g aszalt szilva
    • csokoládémáz
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatinpor

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikroténzacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A natúr krémsajtot és a porcukrot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál tejszínes krémet és simává keverjük.

    A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Egy kevés tölteléket teszünk a torta aljára, majd a félbevágott szilvákat ráfektetjük. A megmaradt tölteléket ráöntjük a szilvákra, kicsit elsimítjuk. A tortát hideg helyen hagyjuk összeállni. Ha már megkötött a töltelék, leöntjük csokimázzal és visszadugjuk a hűtőbe.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá