Aszalt szilvás sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 160 g háztartási keksz
  • 80 g vaj
  • 400 g natúr krémsajt
  • 280 ml tejszín
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g aszalt szilva
  • csokoládémáz
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor

Elkészítése:

A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikroténzacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A natúr krémsajtot és a porcukrot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál tejszínes krémet és simává keverjük.

A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Egy kevés tölteléket teszünk a torta aljára, majd a félbevágott szilvákat ráfektetjük. A megmaradt tölteléket ráöntjük a szilvákra, kicsit elsimítjuk. A tortát hideg helyen hagyjuk összeállni. Ha már megkötött a töltelék, leöntjük csokimázzal és visszadugjuk a hűtőbe.