Almáspite golyók recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 4 darab alma (megpucolva, magháza eltávolítva)
- 2 teakanal fahéj
- 13 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az almát, majd egy edényben pároljuk körülbelül öt percig. A pároláshoz a vízbe egy teáskanál fahéjat és kevés citromlevet teszünk. Amikor elkészült, leszűrjük, kinyomkodjuk az almát és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt almához hozzákeverjük a kekszmorzsát, egy teáskanál fahéjat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet összegyúrjuk, amíg formázható masszát kapunk. A masszából kis golyókat formázunk, amelyeket darált kekszben megforgatunk.
A golyókat ízlés szerint díszítjük, például olvasztott csokoládéval vagy porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.