Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos torta sütés nélkül recept

Almás-mákos torta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg alma
    • őrölt fahéj
    • cukor ízlés szerint /vagy édesítő/
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag konyhakész máktöltelék
    • 1,2 liter tej /1 liter a pudinghoz, 2 dl a máktöltelékhez/
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 25 dkg szögletes háztartási keksz
    • 25 dkg babapiskóta tallér

    Elkészítése:

    Az almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom.

    A máktölteléket a csomagoláson leírtak alapján elkészítem. /lehet darált mákkal is készíteni, amit cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral ízesítünk és kevés tejben felfőzünk/

    A 2 csomag vaníliás pudingport a leírás szerint elkészítem, és amikor kész, akkor még melegen belekeverek 10 dkg vajat vagy margarint.

    Egy 28-30 cm-es tortaforma alját és oldalát kirakom keksszel, erre öntöm a puding egyharmadát még melegen. Rákenem a megpárolt almát, majd az egészet kirakom piskótatallérokkal, és rákenem a puding második részét.

    Ezt követően a pudingra rákenem a máktölteléket, azt is kirakom piskótatallérral, majd ráöntöm az utolsó adag pudingot.

    Nem baj,ha az alma és a mák kicsit keveredik a pudinggal.

    Ha kihűlt a süteményünk,akkor másnapig hűtőbe tesszük dermedni és puhulni.

    Tejszínhabbal tálaltam, de lehet a tetejét olvasztott csokival is díszíteni.

    Tipp:

    Mák helyett dióval is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá