Almás-mákos torta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • őrölt fahéj
  • cukor ízlés szerint /vagy édesítő/
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag konyhakész máktöltelék
  • 1,2 liter tej /1 liter a pudinghoz, 2 dl a máktöltelékhez/
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg szögletes háztartási keksz
  • 25 dkg babapiskóta tallér

Elkészítése:

Az almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom.

A máktölteléket a csomagoláson leírtak alapján elkészítem. /lehet darált mákkal is készíteni, amit cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral ízesítünk és kevés tejben felfőzünk/

A 2 csomag vaníliás pudingport a leírás szerint elkészítem, és amikor kész, akkor még melegen belekeverek 10 dkg vajat vagy margarint.

Egy 28-30 cm-es tortaforma alját és oldalát kirakom keksszel, erre öntöm a puding egyharmadát még melegen. Rákenem a megpárolt almát, majd az egészet kirakom piskótatallérokkal, és rákenem a puding második részét.

Ezt követően a pudingra rákenem a máktölteléket, azt is kirakom piskótatallérral, majd ráöntöm az utolsó adag pudingot.

Nem baj,ha az alma és a mák kicsit keveredik a pudinggal.

Ha kihűlt a süteményünk,akkor másnapig hűtőbe tesszük dermedni és puhulni.

Tejszínhabbal tálaltam, de lehet a tetejét olvasztott csokival is díszíteni.

Tipp:

Mák helyett dióval is elkészíthető.