Áfonyás sajttorta pohárban recept
Hozzávalók:
- 15 dkg áfonya
- 3 ek kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg kakaós omlós keksz
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl habtejszín
- 2 ek porcukor
- 0,5 citrom leve
- 1 citrom reszelt citromhéja
Elkészítése:
Az áfonyát, a kristálycukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, valamint a citrom levét egy edényben melegítsük fel, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Ezután tegyük félre hűlni.
A kekszet aprítógépben aprítsuk morzsává, majd a felolvasztott vajjal alaposan elkeverve négy pohár alján egyenlően elosztjuk.
A mascarponét a másik vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal simára keverjük.
A tojást 1 ek porcukorral egy kézi robotgéppel habosra felverjük, és a krémsajthoz adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a maradék porcukorral.
A mascarponés-habos krémet a poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk, majd erre halmozzuk a mártásos áfonyát. Erre kerül megint egy réteg krém, és megint kekszmorzsa. Erre megint az áfonyából teszünk.
A végén frissen felvert tejszínhabbal koronázzuk, valamint áfonyával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.
A Áfonyás sajttorta pohárban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 22 g