Áfonyás pohárkrém recept

Hozzávalók:
Áfonya öntethez:
- 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya
- 2 dl víz
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 2 evőkanál barnacukor
Fehér krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 2,5 dl keményre felvert tejszínhab
Csokis krémhez:
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg mascarpone
Tálaláshoz:
- 10 dkg keksz
- ízlés szerint friss áfonya
Elkészítése:
Az áfonya öntethez az áfonyát egy edénybe rakjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a cukrot. Lassú tűzőn 5-6 percig főzzük, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Ezután kicsit beforraljuk az öntetet, majd hagyjuk kihűlni.
A csokis krémhez a tejszínt meglangyosítjuk, majd belerakjuk a csokoládét és elkeverjük. A mascarponét a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük tejszínes csokikrémet.
A fehér réteghez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
A tálaló poharak aljára kisebb darabokra tördelt kekszet rakunk, majd meglocsoljuk az áfonyás öntettel. Az öntet tejére rakunk egy adag fehér krémet és ízlés szerint áfonyát (a fehér krémből hagyjunk a pohárkrémek tejére tálashoz).
A fehér réteg tetejére rakjunk kekszet, majd locsoljuk meg az áfonyás öntettel. Ezután rakjuk rá a csokis réteget, majd szórjuk meg áfonyával. Végül rakjuk rá az utolsó réteg fehér krémet, díszítsük áfonyával és az öntettel.
Hidegen, jól behűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »