Áfonyás-citromos pohárkrém recept

Hozzávalók:
Az áfonyához:
- 25 dkg áfonya
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
Citromos krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl habtejszín
Vaníliás krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek barnacukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az áfonyát tegyük egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben vegyük ki és óvatosan keverjük össze).
Ezután hűtsük ki egészen mielőtt krémekkel a poharakba rétegeznénk.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a krémhez.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Ezután hűtsük ki teljesen. Ah habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá teljesen kihűlt pudinghoz.
Ezután az elkészült krémeket és az áfonyát váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krémek kellően megdermedjenek és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt kb 10 perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen annyira hideg, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »