Áfonyás-citromos pohárkrém recept

Hozzávalók:
Az áfonyához:
- 25 dkg áfonya
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
Citromos krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1,5 dl habtejszín
Vaníliás krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek barnacukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az áfonyát tegyük egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben vegyük ki és óvatosan keverjük össze).
Ezután hűtsük ki egészen mielőtt krémekkel a poharakba rétegeznénk.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a krémhez.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre.
Ezután hűtsük ki teljesen. Ah habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá teljesen kihűlt pudinghoz.
Ezután az elkészült krémeket és az áfonyát váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krémek kellően megdermedjenek és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt kb 10 perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen annyira hideg, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »