Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges tarkedli (fánk) recept

Zöldséges tarkedli (fánk)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 20 dkg búzaliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 dk cukor
    • őrölt fehér bors
    • 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

    Elkészítése:

    A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.

    Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatni.

    Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverni. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni. Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverni.

    Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.

    Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.

    A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá