Zöldséges tarkedli (fánk)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dk cukor
  • őrölt fehér bors
  • 15-20 dkg mexikói zöldségkeverék

Elkészítése:

A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, megszórni egy pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróba roppanósra párolni. Ezután alaposan lecsepegtetni, majd teljesen kihűteni.

Az élesztőt langyos-cukros tejbe felfuttatni.

Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd jól összekeverni. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleönteni az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverni. Végül hozzáadni az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverni.

Konyharuhával letakarni, majd szobahőmérsékleten 20-25 percig keleszteni.

Egy serpenyőbe bőséges olajat önteni, majd felhevíteni. Ezután kanállal kis halmokat kanalazni bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütni.

A kisült fánkokat jól lecsepegtetni, majd papírtörlőre szedni.