Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres pogácsa recept

Zöldfűszeres pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 1 csapott ek só
    • 1 tk cukor
    • 2-3 dkg olvasztott vaj
    • 2 ek zöld fűszer keverék ( én mindig a Pennyben, vagy a Lidlben veszem ezeket az üveges fagyasztva szárított fűszerkeverékeket)

    Tetejére:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • lenmag

    Elkészítése:

    A tejbe belemérjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk, hogy jól felfusson. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd az élesztős tejjel együtt összedolgozzuk.

    Könnyen összeáll, és egy rugalmas tésztát kapunk. Kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután a szokásos módion összehajtogatjuk a tésztát. Aki még nem csinált ilyet, ne ijedjen meg!

    A téglalap alakúra nyújtott tésztának először az egyik oldalát hajtjuk be a képzeletben meghúzott középvonalig, majd a másikat is. Ezután fordítunk a tésztán, és a már felhajtott részek két végét hajtjuk be, ismét egy képzeletbeli középvonalig. Nem kell pihentetni, azonnal újra nyújthatjuk olyan 1,5-2 cm vastagra, és pogácsa szaggatóval már lehet is formázni.

    Tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat, lekenjük a tetejüket felvert tojással, és megszórjuk lenmaggal. Előmelegített sütőben jó húsz perc alatt tökéletesre sülnek közepesnél picit kisebb lángon.

    Tipp:

    Az üveges fűszerkeverék helyett természetesen apróra vágott friss fűszernövényeket, vagy éppen újhagyma szárát is lehet használni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá