Virslis-sajtos töltött pogácsák recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott leveles tészta
- 6 pár virsli
- 250 g reszelt sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A fagyasztott tésztát (2 csomag) kiolvasztjuk, lisztezett deszkán 3 mm vastagra kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztára egyenletes, vékony rétegben sajtot szórunk, virsli karikákat rakunk rá sorban, majd a kihagyott tésztával beborítjuk. Lenyomkodjuk a tésztát, majd kisebb méretű pogácsaszaggatóval körbevágjuk.
A kivágott kis pogácsák széleit összenyomkodjuk, széleiket megformázzuk, hogy ne nyíljanak ki sütés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, tetejüket enyhén megkenjük felvert tojással, és mindegyik tetejére reszelt sajtot is halmozunk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az ízesítést a sajt és a virsli biztosítja. Sózni nem szükséges.
A virslis-sajtos töltött pogácsák kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 349 kcal
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 24 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.