Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vendégváró sajtos ropogós recept

Vendégváró sajtos ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 tk só
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg sajt
    • 3 ek tejföl
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk.

    Egy zacskóba téve pár órát a hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.

    Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 1 cm széles rudakat vágunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük egy kissé felvert tojással. Megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 13 percig sütjük hőlégkeveréssel.

    A vendégváró sajtos ropogós kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 425 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 28 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá