Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Újévi” sajtos pogi recept

“Újévi” sajtos pogi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 44 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • kb 1,5 dl tej
    • 1 kockacukor, vagy 1 kk cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, belemorzsolunk 40 dkg margarint (lehet fele-fele arányban zsírral is keverni), sózzuk, majd az egyik tojást is beleütjük. Hozzáadagoljuk a reszelt sajtot is, majd összegyúrjuk a tésztát.

    Ha jól összeállt, ne legyen túl lágy, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságra és kétféle nagyságú kört szaggatunk belőle. Egy-egy nagyobb és kisebbet, ami a malacka pofija lesz, az a nagyobb, a kisebb az orra. Fület úgy készítünk, hogy a kisebbik alakzatot a pogácsa szaggatóval még félbe vágjuk, majd ezeket egymásra helyezve megformázzuk és közepes tepsiben ,( amit a maradék margarinnal kikentünk és kicsit megliszteztünk), 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Ezt a tésztát nem kell pihentetni, egyből dolgozhatunk vele, sütéskor “megnő”!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá