“Újévi” sajtos pogi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
“Újévi” sajtos pogi

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 44 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • kb 1,5 dl tej
  • 1 kockacukor, vagy 1 kk cukor
  • 2 egész tojás
  • só ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, belemorzsolunk 40 dkg margarint (lehet fele-fele arányban zsírral is keverni), sózzuk, majd az egyik tojást is beleütjük. Hozzáadagoljuk a reszelt sajtot is, majd összegyúrjuk a tésztát.

Ha jól összeállt, ne legyen túl lágy, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságra és kétféle nagyságú kört szaggatunk belőle. Egy-egy nagyobb és kisebbet, ami a malacka pofija lesz, az a nagyobb, a kisebb az orra. Fület úgy készítünk, hogy a kisebbik alakzatot a pogácsa szaggatóval még félbe vágjuk, majd ezeket egymásra helyezve megformázzuk és közepes tepsiben ,( amit a maradék margarinnal kikentünk és kicsit megliszteztünk), 180 fokon szép pirosra sütjük.

Tipp:

Ezt a tésztát nem kell pihentetni, egyből dolgozhatunk vele, sütéskor “megnő”!