Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, belemorzsolunk 40 dkg margarint (lehet fele-fele arányban zsírral is keverni), sózzuk, majd az egyik tojást is beleütjük. Hozzáadagoljuk a reszelt sajtot is, majd összegyúrjuk a tésztát.
Ha jól összeállt, ne legyen túl lágy, kinyújtjuk kb. fél cm vastagságra és kétféle nagyságú kört szaggatunk belőle. Egy-egy nagyobb és kisebbet, ami a malacka pofija lesz, az a nagyobb, a kisebb az orra. Fület úgy készítünk, hogy a kisebbik alakzatot a pogácsa szaggatóval még félbe vágjuk, majd ezeket egymásra helyezve megformázzuk és közepes tepsiben ,( amit a maradék margarinnal kikentünk és kicsit megliszteztünk), 180 fokon szép pirosra sütjük.
Ezt a tésztát nem kell pihentetni, egyből dolgozhatunk vele, sütéskor “megnő”!