Túrós-sonkás pirog recept

Elkészítése:
A tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk. A sonkát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk belőle. A szélüket megkenjük a tojás fehérjékkel.
Közepükbe kis kanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket. Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »