Túrós, sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 20 dkg margarin
- 20 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet, sütőport és a sót egy tálba helyezzük és összekeverjük. Hozzáadnunk 1 tojást, a margarint, a túrót, a tejfölt és 15 dkg reszelt sajtot. Ezeket jól összegyúrjuk, majd fél órát hagyjuk pihenni.
A tésztát ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük 1 felvert tojással és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pisrosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »