Túrós, sajtos pogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 20 dkg margarin
- 20 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet, sütőport és a sót egy tálba helyezzük és összekeverjük. Hozzáadnunk 1 tojást, a margarint, a túrót, a tejfölt és 15 dkg reszelt sajtot. Ezeket jól összegyúrjuk, majd fél órát hagyjuk pihenni.
A tésztát ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra, megkenjük 1 felvert tojással és megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pisrosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.