Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött háromszög recept

Töltött háromszög
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 80 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 1 ek só
    • 5 dl tej
    • 2 dl olaj

    Töltelék:

    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1 konzerv kukorica
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 20 dkg párizsi
    • 20 dkg sonka
    • 4 gerezd fokhagyma
    • sajt

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztős tejet, valamint apránként a maradék langyos tejet is. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy rugalmas, puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

    Letakarva meleg helyen duplájára dagasztjuk (46-60 perc).

    A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét tésztát téglalap alakúra.

    A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és 2 részre osztva megkenjük vele a tésztákat. A hagymát, a párizsit és a sonkát apróra vágjuk. Ketté osztva rászórjuk őket mindkét tésztára a kukoricával és a reszelt sajttal együtt. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva.

    A 2 rúd tésztából háromszögeket vágunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük (kb. 40 perc).

    Tipp:

    Én a tetejét is megszórtam sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá