Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztős tejet, valamint apránként a maradék langyos tejet is. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy rugalmas, puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.
Letakarva meleg helyen duplájára dagasztjuk (46-60 perc).
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét tésztát téglalap alakúra.
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és 2 részre osztva megkenjük vele a tésztákat. A hagymát, a párizsit és a sonkát apróra vágjuk. Ketté osztva rászórjuk őket mindkét tésztára a kukoricával és a reszelt sajttal együtt. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva.
A 2 rúd tésztából háromszögeket vágunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük (kb. 40 perc).
Én a tetejét is megszórtam sajttal.