Töltött háromszög

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött háromszög

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 5 dl tej
  • 2 dl olaj

Töltelék:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 konzerv kukorica
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 20 dkg párizsi
  • 20 dkg sonka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sajt

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztős tejet, valamint apránként a maradék langyos tejet is. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy rugalmas, puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

Letakarva meleg helyen duplájára dagasztjuk (46-60 perc).

A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk mindkét tésztát téglalap alakúra.

A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és 2 részre osztva megkenjük vele a tésztákat. A hagymát, a párizsit és a sonkát apróra vágjuk. Ketté osztva rászórjuk őket mindkét tésztára a kukoricával és a reszelt sajttal együtt. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál fogva.

A 2 rúd tésztából háromszögeket vágunk és sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük (kb. 40 perc).

Tipp:

Én a tetejét is megszórtam sajttal.