Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós töltött samrolni recept

Sós töltött samrolni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta(50 dkg)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg gépsonka(vagy bármilyen reszelhető felvágott)
    • 3-4 uborka(friss vagy savanyú)
    • 45 dkg tejföl vagy krémsajt
    • só, bors, mák,őrölt pirospaprika
    • 7-8 fakanál vagy fapálcika
    • sütőpapír

    Elkészítése:
    A tésztát fél cm vastagságra kinyújtjuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. Sütőpapírt tekerünk a fakanál nyelére, de nem fontos. A tésztát srégen föltekerjük a fakanál nyelére úgy hogy kicsit takarja egyik a másikat.
    Mindjárt eldaraboljuk egyenlő részre és tojás fehérjével csak a széleit kenjük meg, mert sütés közben elkezd letekeredni. Mélyebb tepsibe sorakoztatjuk úgy hogy egyik fele a peremén a másik a tepsibe legyen. Ha sikerül egyforma nagyságú pálcikákat beszerezni mindkét végét tegyük a tepsi peremére, így még szebbek lesznek, mert nem érnek le a tepsi aljára! 220 fokon 15 perc alatt megsütjük. Még melegen óvatosan húzzuk le, egy kicsit forgassuk el, mert lehet ,hogy a tojásfehérjétől odaragadt. A sonkát és az uborkát reszeljük le sajtreszelőn, majd keverjük össze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Töltsük habzsákba és nyomkodjuk tele a samrolnikat. A végeit mártsuk mákba, őrölt pirospaprikába vagy a reszelt sajtba. A sajtot kicsit nyomjuk bele!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá