Sajtos roló recept
Elkészítése:
A bolti leveles tésztát hajtsuk félbe, hogy elérjük a szükséges 5-6 mm vastagságot. Ezután 2 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen. Mindegyik csíkot megkenünk felvert tojással, majd csövekre tekerjük. A keskenyebb végétől kezdve, enyhe átfedéssel haladjunk addig, amíg el nem fogy a csík. Az elkészült rolókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. Ha a sütő még nem melegedett fel, a tepsit tegyük hűtőbe. Mielőtt betennénk sülni, kívülről is lekenjük a rolókat tojással. Körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd a csöveket óvatosan eltávolítjuk a tészták belsejéből.
Amíg a tészták hűlnek, elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés közben sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük a vajat, hogy krémes állagú legyen. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a rolók belsejét. A végeiket reszelt sajttal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









