Sajtos roló recept

Elkészítése:
A bolti leveles tésztát hajtsuk félbe, hogy elérjük a szükséges 5-6 mm vastagságot. Ezután 2 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen. Mindegyik csíkot megkenünk felvert tojással, majd csövekre tekerjük. A keskenyebb végétől kezdve, enyhe átfedéssel haladjunk addig, amíg el nem fogy a csík. Az elkészült rolókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. Ha a sütő még nem melegedett fel, a tepsit tegyük hűtőbe. Mielőtt betennénk sülni, kívülről is lekenjük a rolókat tojással. Körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd a csöveket óvatosan eltávolítjuk a tészták belsejéből.
Amíg a tészták hűlnek, elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés közben sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük a vajat, hogy krémes állagú legyen. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a rolók belsejét. A végeiket reszelt sajttal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »