Sajtos roló recept

Elkészítése:
A bolti leveles tésztát hajtsuk félbe, hogy elérjük a szükséges 5-6 mm vastagságot. Ezután 2 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen. Mindegyik csíkot megkenünk felvert tojással, majd csövekre tekerjük. A keskenyebb végétől kezdve, enyhe átfedéssel haladjunk addig, amíg el nem fogy a csík. Az elkészült rolókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. Ha a sütő még nem melegedett fel, a tepsit tegyük hűtőbe. Mielőtt betennénk sülni, kívülről is lekenjük a rolókat tojással. Körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd a csöveket óvatosan eltávolítjuk a tészták belsejéből.
Amíg a tészták hűlnek, elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés közben sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük a vajat, hogy krémes állagú legyen. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a rolók belsejét. A végeiket reszelt sajttal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »