Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos roló recept

Sajtos roló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve

    Töltelék:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl habtejszín (állati, nem cukrozott)
    • 15 dkg sajt
    • 7 dkg vaj
    • bors
    • reszelt sajt (pluszban díszítésnek)

    Elkészítése:

    A bolti leveles tésztát hajtsuk félbe, hogy elérjük a szükséges 5-6 mm vastagságot. Ezután 2 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen. Mindegyik csíkot megkenünk felvert tojással, majd csövekre tekerjük. A keskenyebb végétől kezdve, enyhe átfedéssel haladjunk addig, amíg el nem fogy a csík. Az elkészült rolókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. Ha a sütő még nem melegedett fel, a tepsit tegyük hűtőbe. Mielőtt betennénk sülni, kívülről is lekenjük a rolókat tojással. Körülbelül 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután megsültek, hagyjuk őket kihűlni, majd a csöveket óvatosan eltávolítjuk a tészták belsejéből.

    Amíg a tészták hűlnek, elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hűlés közben sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük a vajat, hogy krémes állagú legyen. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a rolók belsejét. A végeiket reszelt sajttal díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá