Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mindent tudó kalács recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 4 dkg élesztő
    • 50 dkg liszt
    • pici só
    • 2 tojás
    • 3 evőkanál olaj
    • 20 dkg (füstölt) szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg (házi) kolbász

    Elkészítése:
    A tejben az élesztőt felfuttatjuk kevés cukorral. A liszthez pici sót,egy egész tojást és három evőkanál olajat keverünk,ehhez adjuk a megfuttatott élesztőt.Ha megkelt a tészta,1 centiméter vastagságúra nyújtjuk.Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonna kockán a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk,majd a (házi) kolbászt apróra vágjuk. Az egészet a zsírral együtt rákenjük a tésztára.Ezt követően mint a bejglit fölcsavarjuk.A tetejét megkenjük tojással,ha kisült akkor zsírral. Tölthetjük még zöldségfélékkel(hagyma,fokhagyma,zöldpaprika csíkokkal) és gomba keverékkel(előre dinsztelve). Ha valaki édesen szeretné kipróbálni akkor kész mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal kenheti meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek