Kolbászos hot-dog recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- fél marék só
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- 1 kk cukor
Töltéshez:
- mustár
- kolbász kis darabokra vágva
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz hozzáadva alaposan összegyúrjuk a tésztát. Vizet csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen a tészta. A liszt minőségétől függ, hogy mennyit vesz fel. Letakarjuk, majd 1 órán át kelesztjük.
A tésztából tojásnyi darabokat szakítunk, a képen látható módon megformázzuk, megkenjük mustárral (de aki nem szereti tehet bele ketchupot is), majd teszünk rá kolbászt és a tésztát ráhajtogatjuk.
Tepsiben egymás mellé tesszük a kis hot-dogokat. 20 percig újra kelesztjük.
Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.