Kolbászos hot-dog

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 70 dkg liszt
  • fél marék só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • 1 kk cukor

Töltéshez:

  • mustár
  • kolbász kis darabokra vágva

Elkészítése:

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz hozzáadva alaposan összegyúrjuk a tésztát. Vizet csak annyit adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen a tészta. A liszt minőségétől függ, hogy mennyit vesz fel. Letakarjuk, majd 1 órán át kelesztjük.

A tésztából tojásnyi darabokat szakítunk, a képen látható módon megformázzuk, megkenjük mustárral (de aki nem szereti tehet bele ketchupot is), majd teszünk rá kolbászt és a tésztát ráhajtogatjuk.

Tepsiben egymás mellé tesszük a kis hot-dogokat. 20 percig újra kelesztjük.

Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.