Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászkrémes háromszögek recept

Kolbászkrémes háromszögek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 80 dkg liszt
    • 1 evőkanál só
    • 1,5 dl étolaj
    • 5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin

    Krémhez:

    • 40 dkg darált kolbász
    • 4-6 ek tejföl

    Tetejére:

    • egy felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt
    • köménymag
    • szezámmag

    Elkészítés:
    Langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel és olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipóra osztjuk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.

    A krémhez a darált kolbászt kikeverjük a tejföllel. Megkenjük a krém negyedével, az első kinyújtott tésztát, feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakúra vágjuk.

    A másik három cipóval is így járunk el.
    A háromszögeket egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, fél órát kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással a tetejüket és megszórjuk kömény/szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.

    Hideg sütőbe tolva 170 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá