Kolbászkrémes háromszögek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kolbászkrémes háromszögek

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 db tojás
  • 25 dkg margarin

Krémhez:

  • 40 dkg darált kolbász
  • 4-6 ek tejföl

Tetejére:

  • egy felvert tojás
  • reszelt sajt
  • köménymag
  • szezámmag

Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel és olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipóra osztjuk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.

A krémhez a darált kolbászt kikeverjük a tejföllel. Megkenjük a krém negyedével, az első kinyújtott tésztát, feltekerjük, mint a bejglit és háromszög alakúra vágjuk.

A másik három cipóval is így járunk el.
A háromszögeket egy sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk, fél órát kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással a tetejüket és megszórjuk kömény/szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.

Hideg sütőbe tolva 170 fokon szép pirosra sütjük.