Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás rétes recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi tej amennyit felvesz a liszt és lágy tésztát kapunk

    A töltelékhez:

    • 30 dkg burgonya
    • 6 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Elkészítése:
    A lisztből,vajból,sóból és langyos tejből lágy rétestésztát készítünk és melegen befedve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajban a cukrot és a tojás sárgáját jól elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot a főzött és áttört burgonyát,csipet sót,sütőport és a 2 tojás keményre vert habját (pici mazsolát). A rétest lisztezett abroszon kihúzzuk,egyenletesen megtöltjük és kizsírozott tepsiben,zsírral bekenve forró sütőben kisütjük.( Kb 35-40 perc, amíg szép aranysárga nem lesz). Cukorral behintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá