Burgonyás rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • annyi tej amennyit felvesz a liszt és lágy tésztát kapunk

A töltelékhez:

  • 30 dkg burgonya
  • 6 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs sütőpor

Elkészítése:
A lisztből,vajból,sóból és langyos tejből lágy rétestésztát készítünk és melegen befedve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajban a cukrot és a tojás sárgáját jól elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot a főzött és áttört burgonyát,csipet sót,sütőport és a 2 tojás keményre vert habját (pici mazsolát). A rétest lisztezett abroszon kihúzzuk,egyenletesen megtöltjük és kizsírozott tepsiben,zsírral bekenve forró sütőben kisütjük.( Kb 35-40 perc, amíg szép aranysárga nem lesz). Cukorral behintjük.