A tökéletes sajtos rúd recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kiló liszt
- 25 dkg vaj
- kb. 50 dkg reszelt sajt
- 1,5 ek só
- zsíros tejföl (Amennyit felvesz, kb 700g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére - aki szeretne tehet bele sütőport, élesztőt vagy másmilyen térfogatnövelőt, de ezek nélkül is finom
Elkészítése:
A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe.
Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tésztát tudok gyúrni.
Vékonyra nyújtom, tojással lekenem a tetejét, reszelt sajttal megszórom, derelyemetszővel csíkokat vágok belőle és 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm, attól függően milyen vastagra nyújtjuk és mekkora csíkokra vágjuk.
Tipp:
Lehet bele több és lehet bele kevesebb reszelt sajtot is tenni, attól függően mennyit bír a pénztárcánk, persze úgy a finomabb ha több sajt van benne. Ha valaki ropogósabban szereti a sajtos rudat akkor süsse tovább mert mi puhán szeretjük és ez szerint adtam meg a sütési időt.
A a tökéletes sajtos rúd kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

