Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáskrémes kalács recept

Tojáskrémes kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 15 dkg bacon
    • 8 dkg margarin
    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl langyos víz
    • 1 tk cukor
    • 2 tk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a lekenéshez

    Töltelék hozzávalói:

    • 6-8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek tejföl
    • 2 ek kukoricaliszt
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • 2 tk dijoni mustár

    Elkészítése:

    A bacont kockázzuk fel apróra, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint, és adjuk hozzá. Ezután állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Végül szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki.

    A kétféle lisztet keverjük össze, majd keverjük hozzá a kihűlt bacont és a sót.

    A tojásokat üssük bele egy tálba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután keverjük hozzá a bacon sütésénél visszamaradt, kihűlt zsiradékot és a langyos vizet.

    A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tojásos keveréket, és kanalazzuk rá a lisztes-baconös keveréket. Ezután a liszt tetejére szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt.

    Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Én kétszer egymásután indítottam el a dagasztást, így egy szép sima tésztát kaptam. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!)

    A megdagasztott tésztát ezután tegyük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra hosszán át. Közben készítsük el a tölteléket.

    A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk össze apróra.
    Ezután keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, a szerecsendióval, és az őrölt fehér borssal.

    A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalappá, majd egyenletesen kenjük rá a tojásos tölteléket.
    Ezután a hosszabbik oldalától indulva, tekerjük fel szorosan. (Úgy tekerjük fel mint a bejglit.)

    Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, és a feltekert tésztát óvatosan helyezzük bele. (Én a forma közepébe tettem egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjak.)
    Ezután több helyen böködjük meg a tésztát, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni. Végül kenjük le felvert egész tojással, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.

    Melegítsük elő a sütőt, és közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig.

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    A tojáskrémes kalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 256 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 23 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá