Tojáskrémes kalács recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 15 dkg bacon
- 8 dkg margarin
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 2 tk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a lekenéshez
Töltelék hozzávalói:
- 6-8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek tejföl
- 2 ek kukoricaliszt
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 2 tk dijoni mustár
Elkészítése:
A bacont kockázzuk fel apróra, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint, és adjuk hozzá. Ezután állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Végül szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki.
A kétféle lisztet keverjük össze, majd keverjük hozzá a kihűlt bacont és a sót.
A tojásokat üssük bele egy tálba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután keverjük hozzá a bacon sütésénél visszamaradt, kihűlt zsiradékot és a langyos vizet.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tojásos keveréket, és kanalazzuk rá a lisztes-baconös keveréket. Ezután a liszt tetejére szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt.
Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Én kétszer egymásután indítottam el a dagasztást, így egy szép sima tésztát kaptam. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!)
A megdagasztott tésztát ezután tegyük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra hosszán át. Közben készítsük el a tölteléket.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk össze apróra.
Ezután keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, a szerecsendióval, és az őrölt fehér borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalappá, majd egyenletesen kenjük rá a tojásos tölteléket.
Ezután a hosszabbik oldalától indulva, tekerjük fel szorosan. (Úgy tekerjük fel mint a bejglit.)
Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, és a feltekert tésztát óvatosan helyezzük bele. (Én a forma közepébe tettem egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjak.)
Ezután több helyen böködjük meg a tésztát, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni. Végül kenjük le felvert egész tojással, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt, és közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
A tojáskrémes kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »