Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
Töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A bacont kockázzuk fel apróra, majd egy serpenyőben olvasszuk fel a margarint, és adjuk hozzá. Ezután állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Végül szedjük ki a zsiradékból, majd hűtsük ki.
A kétféle lisztet keverjük össze, majd keverjük hozzá a kihűlt bacont és a sót.
A tojásokat üssük bele egy tálba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután keverjük hozzá a bacon sütésénél visszamaradt, kihűlt zsiradékot és a langyos vizet.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a tojásos keveréket, és kanalazzuk rá a lisztes-baconös keveréket. Ezután a liszt tetejére szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt.
Indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát. (Én kétszer egymásután indítottam el a dagasztást, így egy szép sima tésztát kaptam. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!)
A megdagasztott tésztát ezután tegyük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra hosszán át. Közben készítsük el a tölteléket.
A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk össze apróra.
Ezután keverjük össze a tejföllel, a mustárral, a kukoricaliszttel, ízlés szerint sóval, a szerecsendióval, és az őrölt fehér borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastag téglalappá, majd egyenletesen kenjük rá a tojásos tölteléket.
Ezután a hosszabbik oldalától indulva, tekerjük fel szorosan. (Úgy tekerjük fel mint a bejglit.)
Egy 26 cm-es tortaformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, és a feltekert tésztát óvatosan helyezzük bele. (Én a forma közepébe tettem egy fóliába csomagolt poharat, hogy koszorú formát kapjak.)
Ezután több helyen böködjük meg a tésztát, hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni. Végül kenjük le felvert egész tojással, majd konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt, és közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük a kalácsot 40-45 percig, tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.